Ambacht

De brillenfabriek

Het maken van een kunststof bril is een zeer zorgvuldig proces dat bestaat uit verschillende stappen en veel vakmanschap vereist. Bij elk van deze stappen wordt er nauwkeurig gewerkt om ervoor te zorgen dat het eindresultaat van de hoogste kwaliteit is.

Caarls CNC bril

Allereerst wordt er een brilontwerp gemaakt in onze software. Hierbij wordt er rekening gehouden met de afmetingen van je gezicht zodat de bril perfect op maat gemaakt kan worden. Vervolgens wordt de CNC freesmachine geprogrammeerd en frezen we het montuur heel nauwkeurig uit een blok acetaat kunststof.

Na het frezen van de bril wordt het scharnier bevestigd. Hiervoor gebruiken we klinknagels omdat dit veel degelijker is dan het scharnier insmelten. Dit is een belangrijke stap in het proces omdat het scharnier een essentieel onderdeel is van de bril.

Dankzij het gebruik van klinknagels kan je erop vertrouwen dat het scharnier stevig en betrouwbaar is.

Klinknagels scharnier Caarls
Polijsten Caarls

Het schuren van de bril in de trommels is een proces dat maar liefst drie stappen van ieder 24 uur in beslag neemt. Hierbij wordt de bril in trommels gevuld met houtsnippers geplaatst die langzaam ronddraaien. Bij elke stap wordt er een fijnere korrel gebruikt, waardoor de bril steeds meer begint te glanzen.

Als de bril uit de trommels komt, wordt het polijstproces gestart. Dit gebeurt met de hand om ervoor te zorgen dat de bril perfect glanst. Het eindresultaat is een prachtige, op maat gemaakte kunststof bril, die je met trots kan dragen

Het gehele proces van het maken van een kunststof bril neemt ongeveer drie weken in beslag. Dit lijkt misschien lang, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Er wordt tijdens het proces veel aandacht besteed aan elk detail om ervoor te zorgen dat de bril perfect past en er fantastisch uitziet. Bij ons bestaat er maar één exemplaar van de bril, zodat verzekerd bent van een uniek product.